I mångt och mycket är det tränarens förtjänst om ett lag fungerar bra eller inte. Naturligtvis har spelarna själva mycket att säga till om, men en bra ledare är A och O. Några viktiga tränare som verkat i England finns listade här.

Alf Ramsey

Denne tränare är förmodligen den som är mest ihågkommen, tack vare sin insats för det engelska lagets VM-guld 1966 som även gjorde att han adlades. Men hans succé slutade inte där utan han tog även England till en tredjeplats i EM-68 och till varsin kvartsfinal kommande VM-70 och EM-72. År 1999 tog han farväl av världen och avled.

Kevin Keegan

Keegan spelade själv i det engelska landslaget och var dessutom Liverpools bäste spelare genom tiderna. Man har satt många roliga smeknamn på honom, däribland King Kev, Mighty Mouse och The Geordie Messiah. Han lyckades visserligen ta England till ett EM-slutspel år 2000 efter att Glenn Hoodle, som lyckades få laget till åttondelsfinal i VM 1998 avgått, men tyvärr tog man sig inte vidare och Keegan ersattes 2001 av Sven-Göran Eriksson som kom att träna Englands lag i 5 år.

Sven-Göran Eriksson

Svennis som han kallas i Sverige, är en svensk tränare som coachade Englands herrlandslag i fotboll mellan 2001-2006. Dessförinnan tränade han IFK Göteborg som upplevde stora framgångar genom att vinna Allsvenskan, Uefa-cupen och Svenska cupen. Men efter England har han arbetat som tränare och rådgivare i en rad länder, både i och utanför Europa. Tyvärr har han på senare tid fått sparken från ett antal uppdrag. De sista åren har Sven-Göran arbetat som tränare i Kina.

Harry Redknapp

Redknapp var själv fotbollsspelare i sina unga år som så många andra tränare. Han spelade länge för West Ham men tog över som tränare i Tottenham Hotspur från 2008-2012 och förde dem till Champions League. År 2012 slutade han eftersom man ansåg att han inte lyckats utmana Arsenal tillräckligt. Redknapp är morbror till fotbollsproffset Frank Lampard.

Arsène Wenger

Fransmannen som tagit Arsenal till höjderna, har lyckats rejält inom sin genre. Han började hos klubben 1996 och är fortfarande kvar. Wenger är känd för sin kompetens att ta in okända och relativt billiga spelare och sedan göra stjärnor av dem. Exempel på det är Nicolas Anelka, Fredrik Ljungberg, Thierry Henri och Patrick Viera. Många av spelarna har också varit fransmän som han själv. Arsène Wenger imponerar också med sin språkbegåvning då han talar sex språk flytande.

Alex Ferguson

Ferguson, som är skotte från början, har räknats som den bäste tränaren för engelsk fotboll någonsin. Han har dessutom blivit adlad för sin briljanta insats. Ferguson tog över Manchester United 1986 och stannade kvar där tills 2013 då han meddelade sin avgång och sedan dess har han hyllats öppet, t.o.m. med en egen staty. Manchester United tog hem att antal segrar och vann även FA-cupen, Premier League och Uefa Champions League under ett och samma år, 1999.

Roy Hodgson

Englands herrlandslag hade Roy Hodgson som förbundskapten mellan 2012 och 2016 då han abrupt avgick efter skrällmatchen i EM:s åttondelsfinal mot Island som slutade 2-1- till Island och fick hela världen att gapa stort. Hodgson har tidigare varit tränare för en del svenska lag, bl. a. Örebro, Halmstad och Malmö F.