Precis som många andra organisationer och verksamheter, har även den engelska fotbollen drabbats av diverse skandaler som har fått pressen att baxna och arbeta dygnet runt. Här kommer några av de saftigaste skandalerna.

Pedofilskandalen

Det engelska laget Crewe har den senaste tiden haft flera spelare som trätt fram och berättat om sina ungdomsår med en tränare som utsatt flera av spelarna för övergrepp. Tränaren hette Barry Bennell, men efter flera förhör med andra personer som har trätt fram, misstänker man nu att det var ett helt nätverk bestående av flera personer som uppmuntrade det hela. Pressen börjar nu att t.o.m. jämföra det med den katolska kyrkan och präster runt om i världen som förgripit sig på barn. Även här i Sverige har vi skakats av sexskandaler när tränare inom olika sporter tydligen ska ha utsatt eleverna för övergrepp och sexuella ofredanden.

Tränaren Barry Bennell har haft flera duktiga proffsspelare i sin närvaro och två av hans favoritspelare har nu tagit sina liv. Den tredje, som överlevt övergreppen, har talat ut och berättat hur allt gick till. Samtidigt framträder allt fler offer. Den här pedofilskandalen anses vara den största i engelsk fotbollshistoria, eftersom det har framkommit att det tystats ned och bidragit till att många av spelarna mått oerhört dåligt. Pengar har även betalats ut till offer för att de skulle knipa käft och hot har också förekommit. FA utreder nu alla händelser.

Skattebrott och bedrägerier

Två fotbollslag, West Ham och Newcastle, har drabbats av en skatteskandal när flera av högt uppsatta medlemmar har blivit misstänkta för skattebrott och gripits. Men skandalen sträcker sig utom landets gränser och involverar även Frankrike och fransk fotboll. Eftersom skandalen pågår i skrivandets stund har alla detaljer inte läckt ut ännu men många dokument och andra bevis har tagits i beslag.

Skandalen med Tomas Brolin

Efter VM-94 ville Leeds köpa Tomas Brolin för en enorm summa pengar och gjorde det också. Men köpet blev ett stort misstag, dels eftersom Brolin nyligen brutit foten och skulle aldrig mer kunna spela, dels för att hans hälsa blev sämre och sämre och viktuppgången satte sina spår. Samtidigt trotsade Brolin klubbens tränare och mopsade upp sig en aning, vilket ledde till en hel del konflikter.

Sexskandalen i Chelsea

Den här sexskandalen är kanske den mest kända inom engelsk fotboll förutom David Beckhams otrohetsaffär. Sexskandalerna inom fotboll överlag brukar ha tendens att hopa sig, inte minst i det franska landslaget, men England verkar inte hamna långt efter. Det som hände i Chelseas klubblag var att John Terry hade en affär med Wayne Bridges flickvän och mamma till hans barn. Bridge blev rosenrasande och lämnade så småningom Chelsea för Manchester City och än idag vägrar han att hälsa på sin före detta klubbkamrat när de möts i matcher. Värt att nämna är också att flickvännen och Bridge har gjort slut!

Inte nog med det! John Terry polisanmäldes 2005 av en kvinna som säger sig ha blivit sexuellt ofredad av Terry på en nattklubb i London. Men naturligtvis står ord mot ord.

Sven-Göran Erikssons liv och lustar

Allas vår Svennis har bedragit sin fru Nancy Dell`Olia åtskilliga gånger, vilket den engelska pressen har gottat sig med i många artiklar.