England har haft några riktigt bra spelare genom åren. Här kommer en presentation av några av dem.

Bobby Charlton

Charlton blev utsedd till Europas bäste fotbollsspelare 1966 efter att ha tagit England till ett VM-guld samma år. Hans spelstil var oerhört taktisk men han spelade ett mycket rättvist spel, utan röda och gula kort. Två gånger fick han varningar, men det är långt ifrån vad nutidens spelare drar på sig. Bobby Charlton var en av de som överlevde flygolyckan vid Münchens flygplats 1958 när 23 personer miste livet. Han är mest känd för sina framgångar i klubben Manchester United mellan 1956-1973 och sitter numera i styrelsen. 1994 blev han adlad av drottning Elisabeth.

Hans bror heter Jack Charlton och spelade, även han, i engelska landslaget.

Bobby Moore

Moore spelade vid samma tidpunkt som Charlton och räknas som den bäste försvarsspelare genom tiderna. Bobby Moore spelade i West Ham men gjorde även en liten avstickare till Fulham. Hans tröjnummer i West Ham har blockerats så att ingen annan spelare någonsin får använda nummer 6.

Kevin Keegan

Liverpools mest berömde spelare under 70-talet heter Kevin Keegan som efter sin karriär även verkade som Englands förbundskapten för landslaget. Mellan åren 1977-1980 spelade han även i Tysklands bundesliga för Hamburger SV där han blev tysk mästare. Men även under åren i England lyckades han kamma hem många titlar.

Gary Lineker

Lineker som spelat både på hemmaplan för Tottenham, Everton och Leicester City och gjort en sväng till Barcelona FC, var en anfallare på 80-talet men är numera sportkommentator för olika tv-kanaler. Han gjorde många mål under sin karriär och blev skyttekung under VM i Mexico 1986. Även under VM 1990 när England kom på fjärde plats, lyckades han göra 4 mål.

Lineker är också mycket engagerad i olika välgörenhetsorganisationer mot cancer, då hans son drabbades av cancer som ung.

David Beckham

Beckham spelade fotboll mellan 1992 och 2013 och är numera lika känd för sin fotbollstalang som för sitt äktenskap med Spice Girlsmedlemmen Victoria Beckham som på så sätt även gjorde honom till modeikon bland män och till sexsymbol bland kvinnor. Paret har även drabbats av otrohetsaffärer när Beckham fotades med andra kvinnor.

David Beckham har spelat i världens bästa klubbar med början i Manchester United via Real Madrid och Paris Saint Germain och var på sin tid den rikaste fotbollsstjärnan i världen.

Wayne Rooney

Rooney har stannat i England under hela sin karriär och har främst spelat för klubben Manchester United där han är den spelare som gjort flest mål. Han började dock i Everton och har sedan 2017 gått tillbaka till den klubben. Han spelar fortfarande i det engelska landslaget och har gjort så sedan 2003 då han endast var 17 år gammal och blir på så sätt den yngste spelare att ingå i det engelska herrlandslaget, om man bortser från Theo Walcott som kom med i landslaget vid samma ålder men med 36 dagars skillnad från Rooney.

Wayne Rooney är känd för att avsky Liverpool FC, trots att han faktiskt är född i staden.