Englands bästa klubbar har rankats i följande ordning genom att ha vunnit antalet titlar där man anser att vissa titlar är mer värdefulla än andra. Ligatitlarna handlar om vinst i Premier League, FA-cupens turneringar och Europatitlarna.

Liverpool FC

Laget från Liverpool har kammat hem hela 41 stycken värdefulla ligatitlar och blir därmed den bästa klubben i engelska ligan. Man har vunnit Premier League 18 gånger och är också en av världens rikaste klubbar. Klubben bildades 1892 och hade från början mest skottar i laget och redan från första början vann Liverpool titlar och matcher. 1915 fick laget emellertid känna på hur det var att uppleva sin första skandal när man insåg att matchen mellan Manchester United och Liverpool var uppgjord i förväg, vilket gjorde att man stängde av fyra spelare ur varje lag på livstid.

På senare tid har Liverpool värvat ett antal nya duktiga spelare och även i Sverige har laget en supporterklubb.

Manchester United

Klubben som bildades 1878 bytte namn till Manchester United 1902 och har sett många av världens bästa spelare genom åren. Beckham, Fabien Barthez och Zlatan Ibrahimovic är bara få att nämna. Manchester United drabbades av en svår tragedi när deras plan skulle mellanlanda på Münchens flygplats 1958 och sladdade och fattade eld, då sju spelare dog med enbart Bobby Charlton och Matt Busby som överlevande. Bara några år senare lyckades Manchester vinna ligan och hamna i semifinal i både Europacupen och FA-cupen. Det var tack vare Busby som bestämt sig för att samla ny kraft och bygga upp laget igen med bl.a. Charltons hjälp. Detta gjorde att Busby blev adlad och senare även Charlton.

Mellan 1986-2013 upplevde Manchester en riktigt härlig period, största delen av tiden och det var till stor del genom managern Alex Ferguson som även har fått en staty upprest efter sig.

Arsenal

Arsenal grundades 1886 i London och räknas som huvudstadens bästa klubb som ofta konkurrerar med Chelsea och Tottenham. Det är också den sjunde rikaste klubben i världen. Namnet Arsenal kommer från den kungliga vapenarsenalen som grundade klubben. Från början upplevde man ekonomiska bekymmer och klubben var inte ens med i division ett, men genom ett köp av affärsmannen Henry Norris, lyckades man få laget på rätt köl.

1996 blev Arsène Wenger tränare för Arsenal och värvade många duktiga franska spelare som Thierry Henri och Nicolas Anelka. Även svensken Fredrik Ljungberg har upplevt några framgångsrika år i Arsenal.

Chelsea FC

Chelsea, som också kommer från London, toppar listorna över Englands bästa fotbollsklubbar. Klubben ägs numera av en rysk miljardär som köpte klubben 2003 och ingår således i gruppen “världens rikaste fotbollsklubbar”. Man har lyckats bli engelska mästare 6 gånger och vunnit en Champions- och Europa Leaguetitlarna 2012.

Aston Villa

Denna fotbollsklubb är grundad i Birmingham och har upplevt en rejäl berg- och dalbana genom åren. Från att ha börjat i division 1, för att sedan halka ned till division 2 och 3 under 70-talets första år, för att sedan komma upp i Premier League och vara bäst i Europa från 1976-1986 och skörda framgång under hela 90-talet fram till 2016, för att nyligen halka ned till andra divisionen, The Championship. Vem vet vad klubben kan hitta på i framtiden.