Det är många fotbollsfans som drömmer om att se sitt favoritlag live på deras hemmaarena. Då finns det möjlighet till att göra det, genom att beställa en fotbollsresa och se sitt lag. Detta efter att ha tagit del av nyheter om ditt favoritlag på https://www.sportsweek.se/ som gör att du vill se dem i verkligheten.

Det finns många researrangörer som anordnar resor till England och samtidigt fixar till att du kan gå på en match med ditt favoritlag. Men det kan vara en idé att jämföra priserna hos dessa arrangörer om du vill spara pengar. I vissa fall kan det röra sig om flera tusen kronor som du kan spara och då genom att ta sig den tiden det tar för att jämföra olika fotbollsresor till England. I Sverige hittar du ett drygt 40-tal företag som antingen bara säljer biljetter till matcher, biljett och hotell eller hela fotbollspaket då allt ingår såsom resa, biljetter och övernattningar på hotell. Dessa företag erbjuder resor till de olika fotbollsligorna i Europa och inte bara England. Vem vet, du kanske blir sugen på en annan fotbollsresa!

Arrangörerna har oftast specialiserat sig på en viss sport och oftast fotboll, men det finns paketresor även för andra sporter också, som till exempel hockey och Formel 1. Dessutom finns det till och med vissa sajter som samlar alla fotbollsresor under ett och samma tak och kan då också ha extra erbjudande för de som vill åka iväg på en resa för att se sitt lag. Det gäller att se till att vara vaken och inte missa dessa erbjudanden, eftersom de kan vara mycket förmånliga.

Priset

Något som du kan ha i åtanke när du väl ha bestämt dig för att beställa en resa för att se ditt lag är att priserna skiljer sig åt, beroende på vart du vill sitta på läktaren. Om du vill sitta på lång- eller kortsidan eller om du vill sitta där hemma- eller bortasektionen sitter. Alla dessa faktorer har en avgörande roll på priset, men också hur din matchupplevelse kommer att bli.

England är favoriten

Det är bara att konstatera att intresset för engelsk fotboll hos många är stort och England är favoritlandet för fotbollsresor. Detta gäller även under höst och vinter. I England så finns det fler lag som tillhör favoriterna hos fotbollsfansen, jämfört med Spanien, Tyskland och Italien. I och för sig är fotbollsresorna till England dyrast, men det är värt varenda krona när du väl sitter på arenan och får uppleva matchen sittandes i publiken medan du känner av atmosfären.

Tips inför fotbollsresan

Det är aldrig fel att ta sig en rejäl funderare innan du bokar din resa. Då kan det vara bra att ha några tips som du kan ta del av inför din fotbollsresa och dessa är:

  • Jämför de olika arrangörernas alternativ och priser. Men bestäm dig för hur mycket pengar du vill spendera på din fotbollsresa innan du beställer den.
  • Se till att kontrollera vart och på vilken läktare som du ska sitta på. Du vill inte gärna sitta i bortaklacken när du ska heja på ditt engelska favoritlag.
  • Det är ett extra plus om researrangörerna är en av de officiella samarbetspartnerna till fotbollsklubben vilket betyder är du har en extra garanti och trygghet, som till exempel att få din biljett till matchen hemskickad till dig i förväg.
  • Något som är extra kul är om erkända svenska fotbollsprofiler, så som exempelvis Glenn Hysén, Tord Grip eller någon annan, följer med på resan och fungerar som värdar. Men då får du vara beredd på att resan kommer att bli dyrare.
  • Kontrollera vilken flygplats resan utgår från, för det kanske blir billigare för dig att boka ett lågprisflyg istället.
  • För att priset ska bli billigare på matchbiljetten så kan du välja att se på en match när ditt lag spelar mot ett fotbollslag som inte tillhör favoriterna.

Sammanfattning

Att resa för att se sitt engelska favoritlag spela är en upplevelse som verkligen är utöver det vanliga, istället för att sitta hemma och heja på dem framför tv:n. Du får uppleva hela atmosfären och känslan när klacken sjunger sina hejaramsor. Det är enkelt och smidigt att beställa en fotbollsresa, så länge du är medveten om vad du gör angående priser och andra viktiga faktorer. För det är inte mycket som slår att få uppleva fotboll i England på plats!